Συμβουλές για τη χρήση Ηλεκτρικής κουζίνας

  • Καθαρίζετε τακτικά τα ηλεκτρικά ¨μάτια¨ ώστε να γίνεται καλή επαφή με το σκεύος.
  • Φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να μην έχουν στραβιά βάση ώστε να εφαρμόζουν σωστά στα ¨μάτια¨ της κουζίνας.
  • Φροντίστε τα σκεύη να είναι στις ίδιες διαστάσεις με τα ¨μάτια¨ της κουζίνας σας. Σπαταλάτε 20-30% περισσότερη θερμότητα και ρεύμα όταν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη από την εστία.
  • Χρησιμοποιώντας τη χύτρα ταχύτητας εξοικονομείτε 30-60% ρεύμα και 80% χρόνο. Συγχρόνος τα φαγητά γίνονται πιο γρήγορα και νόστιμα αφού κρατάνε όλες τις ουσίες τους.
  • Όταν μαγειρεύετε σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Θα φτάσει γρηγορότερα σε σημείο βρασμού και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Όταν αρχίσει να βράζει κατεβάστε την θερμοκρασία στο 1/3. Τα φαγητά γίνονται πιο νόστιμα έτσι. Για να ¨δέσουνε¨ τα υλικά σβήστε το ¨μάτι¨ και αφήστε να βράσει χωρίς το καπάκι.
  • Αποφεύγετε τις άσκοπες προθερμάνσεις και το συχνό άνοιγμα-κλείσιμο του φούρνου. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου φεύγει ένα μεγάλος μέρος της θερμότητας που φτάνει και το 50%.
  • Για το ζέσταμα μικρών ποσοτήτων φαγητού προτιμήστε, εφόσον διαθέτετε, το φούρνο μικροκυμάτων γιατί εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και χρόνο.
  • Ξεπαγώστε τα τρόφιμα εντελώς πριν το μαγείρεμα και θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρόνο μαγειρέματος.
  • Χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι (οι σύγχρονες κουζίνες έχουν) για να σας θυμίζει πότε να κοιτάξετε το φαγητό.


Οι πληροφορίες προέκυψαν από την παρατήρηση της ζωής μας και:

ttp://fe-mail.gr/pages/posts/decoration-spiti-prasini-oikonomia-/decoration-spiti-prasini-oikonomia-6323.php
www.cres.gr/energy-saving/enimerosi_syskeves.htm
www.asxetos.gr/entheto/katanalotis/reyma-deh-symvoyles-exoikonomisis-energeias.html#axzz1gPrj8r3i
www.savingsguide.com.au/save-money-on-energy-and-electricity
www.getenergyactive.org/wisely/house/tips-list.htm&usg=ALkJrhhjz2G


Δεχόμαστε κάθε ιδέα ή πληροφορία έχετε που θα μπορούσε να βοηθήσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου